Hämeenlinnan Keinukalliolla moni romanssi johti avioliittoon


Palaan vaihteeksi menneisiin muistoihin, jopa kuuskytluvulle. Keinukallion tanssipaikka oli monen silloisen tanssivan nuoren tytön ja pojan kohtauspaikka. Tansseja oli viikonloppuisin ja keskellä viikkoa. Meitä nuoria tanssittivat maan parhaat artistit orkestereineen mm. lavojen kuningas Olavi Virta,Viktor Klimenko, Roni, Kuju Hyttinen ja Seppo Hakala jne. Mukava oli käydä tuolloin keskiviikon levytansseissa, saihan siellä kuulla uusimpia levyjä ja soittopelitkin olivat kohtalaiset. Aika-ajoin Keinukalliolla oli väkeä oikein tungokseen asti, koska tanssipaikka ei ollut kovin suuri.


Keinukalliolla alkoi monen nuorenparin romanssi jatkuen avioliiton satamaan asti. Allekirjoittanutkin kohtasi nykyisen vaimonsa samaisessa paikassa kuuskytkahdeksan. Ehdimme viedä 30:n vuoden jälkeen ruusun Keinukallion tanssilavan ovenkahvaan, kun muutaman vuoden jälkeen saimme kuulla, että tanssipaikka puretaan ja tilalle rakennetaan asuintaloja.

Olisi mukava lukea kommenttejasi sivultani siitä, minkälaisia muistoja ja kokemuksia sinulla liittyy kyseiseen paikkaan. Mutta, jos sinulla ei ole "Kamaan"liityviä muistoja,olihan Hämeenlinnassa myös tansipaikkoina Hämeenkaari ja Parkki, joissa nuoret kävivät 60-luvulla tanssimassa kuten itsekin aikoinani. Niistäkin voit kirjoittaa blogiini.tkl

Tietoja tarulandia

Olen eläkkeellä Valkeakosken kaupungin hommista. Olen harrastanut matkailua ja mökkeilyä. Mökillä kalastelen ja syksyisin marjastan ja kerään sieniä vaimoni kanssa. Kesäisin käymme kesälavoilla tansseissa, enimmäkseen keskisuomessa ja pirkanmaalla. Olen innokas penkkiurheilija,seuraan kaikenmaailman urheilua. Politiikan seuraaminen on lähellä minua. Jonkin verran valokuvaan sekä harrastan grafologiaa.
Kategoria(t): Viihde. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti